Translate

tisdag 17 juli 2012

17/7 - inför hösten - kofta (monterat bakstyck och ena framstycke)

Idag är det kyligt och det regnar. Vaknade av telefonen och klev upp fast klockan enbart var 7.00 och en ledig dag. Startar tvättmaskinen och börjar med frukosten. Det är folk i omlopp eftersom dagskiftet börjar klockan 7.30 och de gör sig klar för att gå till arbetet.
 Frukosten består av nybakta frallor och mjukost med räkor + extra räkoroch kaffe. det var gott.

Koftan stickas i Fabel som är 75% ull och 25% polyamid. stickfasthet 10*10cm =26 m * 34 varv med 2½ stickor.Fintvätt eller ulltvätt 40 grader. Kostar mellan 26-31:- (svenska kronor)Stickar med garn nummer 520 som ni kan se på bilden ovan. Det finns många olika färgval man kan välja mellan.
Här kan du se färgkartan på garnet Fabel. Titta i lugn och ro. Hur vill du att din kofta ska se ut?  Det finns möjlighet att beställa en färdig kofta eller sticka en egen.

Klockan är 20.33 och jag har stickat en omgång i rundningen. har nu kvar en omgång. Jag har även sytt ihop bakstycke och framstycke.

(foto av Ingmarie G R)

Som ni ser så stickar man kragen i framstycket. Nu arbetar jag på det andre framstycket som sakta växer fram. Jag är snart vid midjan och har sedan den övre delen kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar