Translate

fredag 20 juli 2012

20/7 - inför hösten - kofta (ärmen)

Idag arbetar jag kvällvakt, så jag hinner starta upp med ärmen innan jag går.
Det är mulet och kallt ute i Trondheim.

(Foto av Ingmarie G R)

Startar med risgrynsgröt och smörgås på morgonen. Det är viktigt att stå sig hela arbetsdagen.
Sedan en kort promenad på stan kl 10.00 för att komma hem och förbereda avfärd till jobbet.
Under helgen blir ingen stickning eftersom jag arbetar dubbelpass både lördag och söndag och det innebär att jag börjar klockan 7.30 - 22.15. Det blir långa dagar som avslutning på arbetet i Norge.


(foto av Ingmarie G R)

Lägg upp 64 maskor över två sticknålar nr 3 (inkluderar 1 kantmaska i båda sidorna). Sticka rätstickning i 3 centimeter. När arbetet mäter 3cm stickas slätstickning.
När arbetet mäter 8 cm ökas 1 maska i var sida. Ökningen ska göras var 1½ cm gånger 22. Då kommer det vara 108 maskor på sticknålen .

Klicka på länkarna får du hjälp med de olika momenten. Lägg upp maskorna finns en skriven beskrivning och en video och lika så när det gäller rätstickning. Använd länkarna som stöd om du är nybörjare i stickning.

(Foto av Ingmarie G R)

I Norge har man mycket stickat under sommaren och hösten. Är det samma mode i Sverige eller i andra länder? Att köpa stickade produkter i affärerna, beställa från personer som stickar upp eller ta fram sticknålarna själv och börja sticka kan variera från person till person. Att blanda olika material i modet kan ge handarbeten en början till en fluga. I Norge är garn dyrt om man jämför med Sverige. Koftan är tillbaka, men i olika modeller. Vi kan se virkade linnen som man har på t-shirt som är inne här i Norge. De varierar i färg - vit, svart, beige, röd...mm... De färger som är aktuell i höst är jordfärger och nu även orange. Fundera vad som passar just dig - vilka färger, vilken modell, ...  Vilken klädstil har du ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar