Translate

tisdag 24 juli 2012

24/7 - koftan (2:a ärmen)

(foto av Ingmarie G R)

Nu har jag kommit långt på koftan och har enbart kvar att sticka en ärm och virka kanten runt koftan. Projektet är snart avslutat och då ska tröjan även avslutas som jag påbörjade i sommar, men garnet tog slut. Då ska ett nytt projekt påbörjas och där ligger tankarna nu... ska det vara ett litet projekt eller stort. Ska det vara till vuxen, barn eller dockor... 

Jag har köpt 2 häften med grundmönster till dockkläder här i trondheim. Sandnes garn häfte 0909 dukke och 0702 dukke. Det kanske är dags att starta med julklapparna i god tid. Varför inte köpa en docka och sticka/virka kläder till den. Om det finns en händig snickare i familjen kan han/hon göra en garderob med klädhängare där kläderna hängs upp. Skulle inte detta vara en fin julklapp till ett barn. En julklapp som personer inom familjen skapat och lagt egen finess på.
Ett annat tips är att barnet får en tröja eller kofta i samma stil som dockan. Kan man inte sticka själv så går det att beställa. (skicka ett mail). Dockmönstret 0406 finns att ladda ner.

Sticka en julmössa till barn i 2-8 års ålder. Mönstret är för garnerna  SISU eller SMART, men det finns även andra alternativ. Mössan stickas i rött och det går åt ca 150 gram. Barn ska alltid på julfester eller andra aktiviteter som är kopplad till jul. Varför inte sticka en till dessa tillfällen.

Gör julklappar och presenter mer personliga och det inte alla har...

Har nu stickat 13 ökningar av 22. Arbetet går framåt med stormsteg. Solen skiner mellan molnen. Jag har inte hört om något jobb idag. Ska äta middag och ev. blir det några varv på ärmen senare framför TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar