Translate

söndag 29 juli 2012

29/7 - Trollhättan - Sverige

Äntligen hemma i Sverige.


Trött efter en långoch tidig resa, så det blir inte mycket gjort denna dag.
  OS i London har startat, så det blir nog en del framför TV apparaten.
Orkade inte titta på hela invigningen.
Så det blev en skön sömn i min egna säng,

Älg (foto av Ingmarie G R)

Igår Lördag bestod vädret av regn och åska. En dag inomhus och få ordning på olika saker här hemma. Tv stod på enbart korta stunder pga av vädret.

Söndag morgon och en kaffekopp framför datorn och iPad med wordfeud. På TV visas OS matcnen mellan Italien och Ryssland i beachvollyboll för damer. Just nu leder Italien med 9 -5.

Beställ varor:  (skriv beställ i ärendefältet)

Barnmössa storlek 1-2 år 125 Skr

Pulsvärmare - 75 skr

pannvärmare - 70 Skr (finns 5 stycken klara)

barnstrumpor - 125 Skr

Solen skiner och det är en lätt blåst . Molnen ligger tätt på himmelen.

Jag ska starta med att fästa trådarna på koftan och letar reda på 2 små bruna knappar för att kunna se hur slutresulatet blev. Trådarna är fästa och nu saknas enbart knapparna.

Pulsvärmare:  (modell se bild ovan) 

Jag kommer att sticka med garnet FABEL och använda mig av 5 stycken strumpstickor storlek nr 3. Garnet är melerat där ljusblått, ljusbrunt , vitt ingår.Lägga upp 12 maskor på 4 av sticknålarna,totalt blir det 48 maskor. Sticka 3 centimeter resår (2 stycken räta och 2 stycken aviga). Övergå att sticka slätstickning till arbetet mäts 16 cm.
Övergår sedan att sticka med garnet Puddel 6 varv som beår av 94% mohair och 6% polyeser. Sticka sedan 2 slätstickade varv med Fabel och sedan ett avigt varv innan du maskar av. Kostanden blir den samma som tidigare pulsvärmare.
.
(foto av Ingmarie G R)

Båda pulsvärmarna är klara. Övervägande av pulsvärmarna är gjord i ullgarn som ger värme. Modellen går ner på handen, men avskiljer inte tummen från övriga fingrar. Mot handen finns en kant stickad i garnet puddel, som ger en känsla av pälskant. Kanten består av färgen beige. Kostnad 75 Skr. Kan beställas även i andra färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar