Translate

tisdag 1 januari 2013

sockar


Det är dags att arbeta vidare. Nu kommer första vardagen på det nya året. Fortsätt att sticka sockor. Det som kan vara lite knivigt första gångerna är att sticka hälen. Att sticka barn sockor gör att det går fortare och man når resultatet fortare. Sticka med tunt garn och gärna i melerat garn. Välj färger som passar både till flickor och pojkar.  Här stickar jag med rött/brunt melerat garn. När man använder melerat garn kan de varje sock se olika ut. I detta fall är den ena mer i rött medan den andre är i brunt.

Utmana med att börja sticka sockor till barn och vuxna i olika storlekar, färger och mönster.


Första sockparet är i storlek 1-3 månader och stickat i melerat garn där den ena blir röd/brun och den andre ljusare och mörkare brun.
Kostnad 50:-/paret.


Andra paret är i storlek 6-9 månader. Lägger upp 48 maskor och fördelar på 4 sticknålar i storlekt 2½. Stickar 8 cm till  skaftet  innan jag övergår till hälen. Jag har valt ett garn som är melerat i blått - vinröd. Hälen stickas som de andra sockarna och sedan stickas foten 8 cm istället för 7cm. Hoptagningen vid tåpartiet är samma som tidigare. Kostnad 50:-/paret.

Idagen underbara väder blev det en långpromenad till stan där onsdagens marknad pågår. Det är mycket folk ute på gågatan och även polisen åker runt i stan. Solen skiner och det är 0 grader ute. Möter folk som stannar upp och pratar några ord. En härlig dag ute. Promenaden var på ca 1½ timme och jagkänner hur pigg man bkir av det friska vädret. I telefonen ljuder musik som gör att promenadtakten blir högre än normalt. Omedvetet går man i musikens takt. På vissa ställen ligger lite snö eller is för övrig är det barmark igen och det känns nästan som våren har kommit.


Fortsätter att sticka på sockorna i storlek 6-9 månader. Som du ser ger det melerade garnet en  variation i färgerna på sockorna. Den ena har lite vi nröd på skaftet medan den andre är helblå.
Beställ ett par sockar för 50:-/paret. Skriv storlek, antal par och önskad färg. Förskottsbetalning.

Nästa par sockor jag stickar blir i storlek 12-18 månader. Jag sticka i Alpaca färg orange. Lägger upp 48 maskor som i storlek 6-9 månader. Det är ett enfärgat garn. Stickar med sticknålar nummer 2½.
Stickar skaftet i 9 cm och sedan kommer jag till hälen. Fortsätter att sticka fotbladet i 9 cm innan avmaskningen. Garnet är 100% pure alpaca och måste handtvättas i 30 grader.

Har stickat klar den första sockan. Den är mjuk och god för ett barn  som är 1 -1½år och ska sitta i vagnen under vintern.

De små fötterna måste vara varma och är lika viktigt som mössa på huvudet. Det är viktigt att vara ute med sina barn varje dag så de får frisk luft och därför viktigt att tänka på vilka kläder man tar på barnet. Ett barn växer ut sina sockor istället för att nöta dem som större barn gör. Ett litet barn smutsar inte ner sina sockor utan de är lät att skölja upp ett par ullsockar i baljan hemma.

Ikväll har vi -1 grad och det är lovat plusgrader imorgon. SMHI pratar om upptill +6 grader. De skriver ävn att det ska komma regn från klockan 02.00 - 07.00 och blåsa ca 3-5 m/s. Under torsdagen ska det komma ca 3,8 mm/24timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar