Translate

lördag 5 januari 2013

stickade sockar


Idag är det lördag och sitter nu framför TV och tittar på skidorna. Det är -1,5 grader ute och en perfekt dag att sticka färdig sockorna.

Håller på med storlek 2 år och den kommer att kosta 60:-/paret.

Det gick både bra och mindre bra för de svenska tjejor i skidåkningen. det är en fröjd att se hur lätt det ser ut när de tar sig fram på sina skidor. Väntar nu på herrarnas åkning och håller tummarna för svenskarna.

Fortsätter att sticka hälen på sockorna under tiden.

Beställ Barn sockorna:  Storlek 1-3 månader, 6-9 månader och 12-18 månader kostar 50:-/paret.  Medan sedan 2 år kostar 60:-/paret. Stickad med melerat ullgarn. Storlek 12-18 månader är stickad i oragnge alpaca garn.  Storlek 2 år är stickad i frost (75% superwash ull och 25% polyamid) melerat i lila nyanser.


Storlek 2 år - 60:-/par
Har nu stickat hälen och kommer att fortsätta att sticka fotbladet (10cm) innan minskning vid tåpartiet.

På Tv2 visas finalmatchen mellan Sverige och USA i junior ishockey. Det står 0-0 när det gått 6 minuter i 1:a halvleken. Vi hoppas att på en Svensk vinst. Tyvär förlorade Sverige trots ett  bra spel.

Nu är klockan 16.20 och det är mörkt ute och det känns mysigt att sitta inne och ta det lungt.  Fortsätter att sticka på strumpan med flera avbrott för att handla och lagat till mat.

Nu är sockan klar och jag startar upp med nästa sockpar i storlek 3-4 år.

Sockar storlek 3 - 4 år


Lägger upp 56 maskor och fördelar de på 4 strumpstickor på stickor nummer 2½.
Stickar 2 aviga och 2 räta maskor varvet ut.  Fortsätt att stickar resårstickningen i 11 cm.
Sockarna stickas i garnet "Frost" i färgen  blå melerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar