Translate

söndag 20 januari 2013

Stickade linnen


idag är det -6,1 grader och jag har tagit sovmorron. SMHI lovar att det ska ligga ngefär på dessa grader och att det kan komma snö under eftermiddagen.  Just nu är det uppehåll. Sitter nu och äter frukost som består av kaffe, ägg och inlagdsill.

håller på att sticka bakstycket och har avmaskat för ärmhålan. Stickar nu rakt i 19 cm. Det går ganska fort eftersom linnet bygger på mönsterstickning och man kan se arbetet växa.

Nu är baksticket klart med att lägga axlarnas maskor på en tråd för att sedan kunna sticka ihop axlarna med framstyckets maskor. Sedan har jag avmaskat för halsen. Övergår till att lägga upp maskor för framstycket. Har samtidigt hämtat påfyllnad av kaffe.

Framstycket stickas som bakstycket till det mästa 34 cm.
Klockan är 13.00 och det har blivit varmare ute(-3 grader) oc det är ljust ute. På TV går ländåkningsstaffeten för herrar och jag sitter och tittar med stickningen i händerna.
Håller nu på med att sticka de 13 vaven som ska stickas rätstickat med stickorna nummer 3½. Övergår nu till sticknålar nummer 4 och stickar 5 räta varv.
Ni kan se hur förra linnet ser ut i hallon färg. Jag håller på att sticka längs ner på linnet och det blir en stabilare kant längst ner innan mönsterstickningen kommer. vid 34 cm kommer ökningen för vattenfallsringningen starta. den gör att du får vågor som faller snyggt över bröstet. Att sedan välja om man vill ha ett linne eller en t-shirt under är upp till varje person. Ett litet bälte eller läderrem ger mer form för personer som vill visa midjan och sedan den lilla snäva eller vida kjolen/byxan ger en helhetsbild.  Ett halsband med hängsmycke som går ton i ton med linnet och varför inte örhängen med samma färg som linnet.
Jag har köpt örhängen som lyfter fram det svarta på två ställen som återkommer från det svarta linnet  (till fest) och vill man ha linnet till vardags kan man ha örhängen med en liten svart pärla. I dessa örhänger finns en mängt pärlor som ger en glaumor effekt.

Nu är jag igång med mönster stickningen på linnet och har gjort första omgången.

Klockan 21.35 börjar temperaturen sjunka igen och mörkret ligger över marken. Jag sitter nu och ser en kriminaler och tagit fram stickningen. Håler nu på med framstycket och har gjort 4 mönsteromgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar