Translate

lördag 5 januari 2013

stickade barn sockar

Sockor:

storlek 1-3 månader 50:-/par
Det finns möjlighet att beställa sockor i olika storlekar. de som är klar är ett par i storlek 1-3 månader där sockorna är stickat i melerat garn därena socken är i olika blå nyanser medan den andre går från vinrött till blått i tåpartiet. Kostand: 50:-/par

storlek 6-9 månader 50:-/pat

Storlek 6-9 månader 

 
12-18 månader 50:-/par
 är också stickat i melerat garn där båda sockorna har blånyans medan den ena har vinrött skaft. Även dessa är stickade i  
            ullgarn. Kostnad 50:-/par

Storlek  12-18 månader är stickad i alpaca garn och är enfärgad - orange.Kostnad 50:-/par 


Storlek 2 år 60:-/par

Storlek 2 år är stickad i melerat garn. De går i lila nyanser mot rött. Stickad i garnet Frost som är ett ullgarn med 25% polyamid.
kostnad 60:-/par


Söndag och jag har startat med att sticka sockar i storlek 3-4 år. Använder garnet "Frost" och är melerat i blått.


Storlek 3-4 år. Kostnad 70:-/par
Det är + 0,8 grader utoch mulet och vindstilla. Det är grått och tråkigt. Stannar inne och tar det lugnt. Imorgon är det måndag och arbetsdagarna börjar. Alla eleverna ska få sina inlogningsuppgifter och komma igång med sina studier. Detta innebär långa arbetsdagar och intensiva, men mycket spännanden. Sitter och stickar medans jag väntar på skidåkningen som är inne på sista dagen.

storlek 3-4 år. Kostnad 70:-/par
Håller på med sockor i storlek 3-4 år och dessa stickas i blåmelerat garn. 75% ull och sedan polyamid. Tvättas i 40 grader.


Nu är detta sockpar klar och går i blått från ljus till mörkt. Under våren och sommaren är det bra att sticka sockor för att ha till kommande vinter. Att titta efter hur behovet är i socklådan och vilka storlekar som behöver utökas inför kommande säsong. Det kan finnas behov av olika typer av sockor beroende på aktiviteten. Ex längre skaft när man ska åka skridskor eller till kängorna. Små barn under året nöter inte sockar som större barn.

Nu är herrarnas skidåkningen klar och fler svenskar har gjort en mycket bra insats. Sitter och funderar över vad jag ska börja med. Har stickat 5 par sockar i januari och ska fortsätta med ett nytt projekt. Ska enbart fästa trådarna på sockarna och allt är klart att sälja.

Ska sätta på en kopp kaffe så man blir lite piggare i det molniga väder. Det kommer lite regn som gör att vägarna är fuktiga. Blir det minusgrader blir det halt.

Klockan är mycket så det blir inget mer idag.

10 januari


Det har varit ett aktiv vecka på arbetet. Jag har jobbat från tidiga morgon till sena kvällen. Det är mycket som ska hinnas med när man startar upp en kursstart med inloggningsuppgifter, genomgpng av lärplattform..mm.. det har inte blivit några handarbeten.
Jag har börjat att sticka halvvantar ed delar av fingrar. 

Det har varit långa arbetsdagar och man hinner inte med mycket utöver. Nu är det -garder och man känner att det är ganska halt ute. Det har snöat på eftermiddagen så det blir lite ljusare.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar