Translate

onsdag 2 januari 2013

stickade barnsockar

 

3-6 månader
1-3 månader

Strumpor:


Det är torsdag och förhoppningsvis blir det bra väder under dagen. I Januari har jag nu stickat 2 stycken par sockor till barn med storlekarna 1-3 månader och 3-6 månader.



Det är torsdag och sol skiner på träden. Det blåser lite i träden och det verkar blir en fin dag.  Snön har tinat bort och det verkar som våren ligger i luften... 
Det har regnat under morgontimmarna så det ligger vatten kvar på vägen.

12-18 månader



12-18 månader
Sockor i storlek 12-18 månader är nu klara. Det är enfärgade och har färgen orange. Garnet är  Drops Alpaca och finns i över 50 färger och kostar
ca 38:-/nystanet.  Färdiga stickade sockar i denna storlek tar jag 50:-/par.    
Presentation av garnet.

Ett lättstickat garn.






storlek 2 år

Barn strumpor i storlek 2 år.



Kommer att använda garnet "Frost" som är 75 % superwash ull och 25% polyamid. Kommer att sticka i melerat garn som går i vinröd - lila. Sockorna stickas med sticknålarna nummer 2½. Garnet tvättas i 40 grader. Statar med att lägga upp 52 maskor och fördela dem på 4 sticknålar. stickar i 10 cm som är skaftet.
 
I handelen kostar garnet frost ca 40:-/nystanet.

Jag sitter i soffan och tar det lugnt.På TV har det varit längd skidåkning. Det svenska åkarna gjorde ett bra lopp, framför allt Kalla i damernas lopp. Ett spännande lopp där hon åkte in tid och närmade sig sina konkurrenter med storm steg. Hon placerar sig på andra plats i loppet efter en stark lopp och spurt. Underbart att se hur en tjej med sådanna krafter tar sig igenom ett skidlopp.

Under tiden sitter jag med min stickning och tittar. Nu är det mörkt ute och kvällen närmar sig.
Tiden går fort och kvällen är inne. Jag har stickat skaftet och hälen på sockan.

Tyvär är det problem att lägga ut något foto eftersom verktygsfältet i bloggen som hanterar bilder inte vill fungera som tidigare. Vi hoppas att det löser sig under kvällen och till imorgon.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar