Translate

lördag 1 december 2012

1 December 2012

Den 1 December 2012


Nu är det 1:a advent och snö ligger som en matta på marken. Det är underbart.

Under förmiddagen har vi varit på Överby köpcenter, mellan Trollhättan och Vänersborg för att letat efter el-ljusstakar. Vi passerade flera affärer innan vi hittad några som vi tyckte om.
De flesta ljusstakarna kändes för låga för våra fönstren. Efter att passerat ett antal affärer hittar vi några ljusstakar som är hade rätt höjd, men fel färg. Det fanns 1 röd och resten vita. Efter lite diskussion blev det 1 röd och resten vita. Nu lyser det fint i fönstren. Nu är vi hemma och ljusstakarna placeras ut i vardagsrummet, köket och ett av sovrummen. Nu har även ljusgardinen kommit upp. Den består av stjärnor som hänger i fönstret.

På bilderna kan du se hur snön ligger som ett vitt täcke. Det är -7 grader kallt och solen skiner så vackert på taken.  Det är halt på vägarna och det är mycket folk i omlopp i affärerna.

Idag ska jag även sätta upp "Renen med den röda mulen" på ytterdörren, som juldekor.

Även dvärgpapegojorna har fått julfint. Buren är städad och julgodis har de fått. Det verkar smaka gott, eftersom de direkt flyger dit och börjar äta. 3 stycken toalettrullar har de fått som leksak. Vi har två stycken dvärgpapegojor som är gröna med gul hals och svart huvud. De är en hane och hona. De är underbar att titta på. 

På TV visas  skidskytte och jag ska sätta mig och börja med ett nytt hantverk. Det som är frågan är ska jag sy en duk eller en tavla... eller ska jag starta med att sticka någonting? vi får se...

klockan är 21.45 och det är -10 grader ute. Det ska fortsätta vara kallt hela helgen. Detta gör att snön ligger i alla fall kvar denna helg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar