Translate

onsdag 26 december 2012

26 December 2012

26 december


Annandagjul och det är -0,5 grader ute. Det blött på vägen. SMHI lovade mer snö igår men det kom inte så ev kommer det idag. Sitter och tar det lugnt framför TV och ser på Harry Potter .... Stickar på framstycket innan vi sa äta frukost. Har nu ett mönster omgång kvar på framstycket av linnet.

Har nu avmaskat för halsringningen och ska ticka ihop fram och bakstycket på axlarna. Att sticka ihop maskor från två olika sticknålar är inte svårt och ger en bra sammanfogning av båda styckorna. det blir en fin avslutnng och som nästa varv avmaskas axlarna.

Nu ska monteringen av linnet göras.Jag börjar med att ta upp maskor runt ärmringningen och stickar 5 varv rätstickning och sedan avmaskar och syr ihop sidsömmen. Ett linne som man snabbt kan sticka och som är lätt. Är man inte van att sticka så ger det ett fin resultat som första plagg i denna banan. Att sticka rätstickning och sedan göra dubbla omslag gör att mönstret blir bra och det är lätt att lära sig. Att sedan lägga omslagen och sedan sticka räta maskor. Sedan på framstycket kommer även ett annat moment som ökning. Alla moment är lätta att göra och kan vara ett linne för att lära sig att sticka och få ett resultat som är modernt. Garnet är lättstickat och är bommullsgarn. Lägg upp maskor . video - lägg upp maskor. Det finns länkar som visar hur man stickar de olika delarna och hur man lägger upp maskor för att starta upp arbetet. Linnet är enkelt och kan användas med ett litet läderband på som håller in för midjan eller rakt hängande. Jag visar linnet med en svart tshirt under som lyfter fram linnet genom den mörka bakgrunden. Istället för t-shirt kan man använda ett svart linne. En svart byxa eller kjol är alltid ok och passar till de flesta sammanhangen. De svarta plaggen får på detta sätt en lyser och färg som ger en feststämning.

Lär dig sticka och gör det med någonting du kan använda som inte är en grytlapp eler halsduk. Att genom länkarna lära sig olika moment kommer du att klara av att sticka detta lilla linne.  Till detta linne gick det någor mer än 4 nystan eftersom jag förlängde linnet med 6 cm på fram och bakstycke. (4-5 nystan) av bandgarnet "Bonnie" by Permin. Garnet är gjord i Italien. 100% bomull och stickas med 3½ och 4 sticknålar. Garnet handtvättas i 30 grader och ingen centrifugering. Stryks med en svag värme (en prock på strykjärnet). Jag använde färg nr 05 (ljus hallon).

Nu är klockan 15 och det är ca 4 grader varmt och det regnar. Jag är klar med linnet och får hitta ett nytt projekt.
SMHI har lovat 3-4 grader varmt med regne fram till fredag då det ska bli minus grader. Risk för halt! då blir det ner till -10 grader kallt. Vi har ett växlande väder.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar