Translate

söndag 9 december 2012

7 -10 December 2012



Dag 5

7 - 10 December, 2012

Fredag och helgen närmar sig. Tiden går fort och vi har snart julen i stugan. Det är små saker som måste fixas innan den stora helgen kommer.
Det är skönt att snön ligger som ett vitt täcka på marken och kanske det gör det även under jul. Det är kallt men solen lyser upp på dagarna och det känns underbart.

Fredag var det-16 grader kallt och snön ligger i drivor  runt vägarna. Vägarna är halt så det är lätt att halka. det gäller att köpa broddar att sätt under skorna för att klara sig från olika frakturer. det är lätt at ta emot med handen och skada handleden. Att ha ordentliga vinterskor med räfflor under. Tittar vi på modet så är det höga klacka både smala och lite bredare. många är släta under och kommer vara svårt att använda ute idag.


Har under fredag - lördag haft mycket att göra med att ordna en avslutnings fest i våran förening.  Vi hade en "Taco buffé". 25 personer deltog så en antal kilo köttfärs stekten. Vi gjorde egna tacokryddor och tacko sås. Alla grönsaker ska hackas fint och läggas upp i små skålar.
Kvällen bestod av att snabbt fixa påfyllnad i de olika skålarna och se till at både köttfärsen och tacosåsen hålls varm. En härlig stämning spreds i salen.  Porträtt tavlan överlämnades som gav många positiva ord. En tavla som är sydd med 50 färger och ett antal stygn. En tavla som är likorginalet. DEn har tagit många timmar och koncentration. Att utifrån ett fotografi och sedan skapa ett mönster som ska sys på en tunn väv består av mnga moment. En tavla som ingen annan kommer att ha på sin vägg.Tavlan ramas in i en gulfärgad ram.

Ute var det kallt och ca -13 grader och klart väder.

Idag är det söndag och det ger tillfälle att slappna av och se slalom och skidskytte på TV. Mot kvällen kommer det att bli några stygn på duken.
Har ätit taco med grönsaker. Jga har haft chipset och sedan köttfärs med tacokryddor och tacosås varvat med ost över. sedan en mängd grönsaker till. Oj vad det var gott. Nu en kopp kaffe framför TV.  Ska försök att göra några julsaker innan jag fortsätter med julduken.

Jag har sytt ett flätat filthjärta. Det är av röd och vit filt som klipps i två delar och nedre delen flätas så det blir ett röda och vita rutor. Handtaget är i dubbel röd filt. Runt hjärtat och handtaget sys Langettsygn med röd DMC garn. du använder 3 trådar. Har gjort 3 stycken. Dessa flätande hjärtan kan fyllas med godis, sm saker, plast grantis, en tomte på.. varför inte ge bort en i julklapp med någonting i istället för ett vanligt julkort.
Att skapa nya traditioner. Vi har under många år skickat julkort via posten, idag går alla julhälsningar via E-post, sms...mm.. Varför inte skicka en julhälsning på ett annat sätt detta år. Hjärta = kärlek, värme och julen ...

Klockan är 23 och -5,5 grader kallt ute. det är dags att gå och lägga mig eftersom det är arbetsdag imorgon. Kommer att sy ett hjärtan till (totalt 4 stycken).

Måndag den 10 december  och en ny vecka startar. Idag är det -5 grader och klart väder. Det är en riktig vinterdag. Eleverna på skolan arbetar med sina sista arbeten inför jul. Allt måste vara klart innan den 15/12 för att betygen ska sättas den 17/12. Inom vuxenutbildningen har dessa betygskriterier: A B C D E F. Det är samma somgymnasiet har. Idag har vi utbildningar som går över alla skollov som grundskolan och gymnasiet har och även under sommaren. Jag arbetar med distansutbildningar för vuxna som läser olika typer av vårdämnen somex: akutsjukvård, medicin 1, Medicin 2, psykiatri 1, psykiatri 2 och Räddningsmedicin. Under hösten har jag även haft en kurs som heter akutomhändertagande. Elevena kan arbeta var de än befinner sig genom att vi använder en lärplattform som heter " Edwise". Där hittar eleverna information, kan skriva bloggar, hittar arbeterna och även lämnar in dem. De kan via skrift och muntligt redovisa sina kunskaper. De kan få föreläsningar/handledningar på skolan eller via lärplattformen. Att läsa på distans kräver discipln och planering av sina studier. Idag har vi arbeta med uppstarten för alla distansutbildningar. Det är viktigt att få en bra start på kurserna i januari - 13 så alla kommer igång och kan utnyttja sin tid redan från början.

När jag kom hem blev det en tallrik taco som gjordes genom att lägga chips på tallriken och köttfärs och tacosås på chipsen. Sedan läggs ett nytt lager med chips och strör över riven ost över allt. Ställer in tallriken i microvågsugnen i 4 minuter och serverar den sedan med en sallad.

Efter startar jag upp med att klippa till material till 6 stycken flätade filthjärtan. Jag sydde 3

stycken igår och fortsätter med en till under denna kvällen. Jag har även sytt några stygn på duken.. Tomten har fått endel konturer. Tomten har har fått sitt skägg framhävt. ansiktet och händerna har har skapats. Dt som är svårt är att sy efterstygn på halva rutor. Även runt ärmen är sydd så man kan skilja den från kroppens färg. Duken skapas bit för bit och man kan se skillnaderna mellan de olika fotografierna.

Nu är det dags att gå och lägga mig för att sedan starta morgonen med att kliva upp klockan 05.00.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar