Translate

tisdag 18 december 2012

19 December 2012

19 december 2012.


Onsdag och det är inte många dagar fram till jul. Vid lunch ska vi ha satt alla betygen på jobbet. Sedan har vi lunch ihop på Fazetten. Det är alltid trevligt att ha en avrundninga med sina arbetskollegior innan alla går på julledighet. Jullunchen bstod av glögg, prinskorv, köttbullar, svampomelett, lax, sill, potais, jansons frestelse...

Efter lunchen går vi alla åt olika håll och endel kommer vara på jobbet imorgon och på fredag medan andra går på ledighet.

Nu är det dags att åka hem och ta det lugnt. Tar vägen förbi Hemköp och hämtar ett paket med garn. Det tog en dag att få garnet som jag beställde. Garnet är Bonnie by Permin (danskt garn) som är 100% bomull och stickar med stickorna 3½ och 4. Beställde ljut hallon färg ( rosa). Kommer att sticka ett linne med vattenfallsrigning. För att se hur det ser ut så lägger jag upp 125 maskor med sticknålarna 3½ och stickar 13 varv rätstickor. Byt sedan till sticknålar nummer 4.  Stickar sedan mönster stickning - 5 varv rätstickningar och sedan 1 varv - 1 rät och sedan 2 dubbel omslag och 1 rät... fortsätt varvet ut.  Nästa varv stickas rät och alla omslag släpps och det ser ut som en förlängning av maskor. Sticka 4 varv rätstickning.  ska nulägga undan den och forsätta med att sy duken så den blir klar.

Tomtens skorbyxor och tröja är nu helt klar utom de svart efterstygn. Påmarken saknas enbart det blåa sedan är det dags att sy efterstygnen för att få fram strukture på ex ansiktet, händerna... mm...
Sedan övergår jag till flugsvampen  innan kanten och de sista lingonen ska sys.

En paus i handarbete för att åka och handla. Det blev julskinka, sill, ingredienser till prinskorven, nötfärs till köttbullarna, lutfisk, rökt lax..... Vi tänker göra all julmat själv och enbart köpa råvarorna. Det tar sin tid men det blir godare och vi vet vilka råvaror som finns i maten. Fåglarna fick mat på pinnar och det brukar smaka.

Fortsätter med att sticka några varv på linnet. Har skickat 4 omgångar mönsterstickning (ca 10 cm ). Det ser bra ut. Kommer att bli ett linne i ljus hallon, som är ovanpå ett svart linne. På duken är själva tomten helt klar utom kontruerna i svart. Marken är nästan klar.
Har hunnit sticka ett mönster omgång till och nu är det dags att gå och göra mig i ordning för kvällen. Det är en tidig arbetsdag även imorgon. Har även beställt svart garn till att göra ett linne till efter det ljust hallon färgare arbetet. Men först måste jag sy klart duken så den inte blir liggande.
Bandgarnet är lättstickat och ger en bra liv i plagget. Ett sommar plagg eller ett linne till en fest. Svart är alltid gångbart och det ljusa hallonfärger lyfter fram solbrännan under sommaren och på vintern ger det liv i vintermörkret.

Idag hade jag min pentrol/vinröd och svarta tröja. Den är stickad i ull garn som är mjukt och mycket behagligt. den ger värme men andas på ett bra sätt. Hade den till mina jeans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar